Brand Report | Homepage

Eoin Woods: “Incurajam si sprijinim oamenii in dezvoltarea profesionala, pentru a fi cei mai buni in orice si-ar dori sa fie!”

0 Comments 🕔01.Nov 2016

eoin-woodsEoin Woods, CTO Endava este speaker la Software Architecture Day Iasi. In cadrul companiei, Eoin se ocupa de strategia tehnica, iar publicatiile sale au vizat atat comunitatile de cercetare, cat si cele industriale. De asemenea, este membru activ al comunitatii de inginerie software din Londra, iar principalele sale interese sunt arhitectura software, sistemele distribuite si securitatea calculatoarelor. Aceste aspecte si nu numai il fac Eoin o prezenta interesanta cu know-how de specialitate, potrivit pentru formatul masterclass-ului.

1.Inainte de toate, iti multumim pentru implicarea in calitate de speaker la Software Architecture Day Iasi. Spune-ne mai multe despre tine: cum a fost inceputul in acest domeniu, cum te-ai dezvolat profesional? Ce ti-ai fi dorit sa stii in momentul in care ai inceput cariera in calitate de arhitect de software?

Va multumesc pentru invitatie, sunt incantat ca voi participa la acest workshop si sunt nerabdator sa ma intalnesc cu specialistii de software din Iasi.  Sunt inginer de software de peste 25 de ani si mi-am petrecut primii 10 ani din cariera in inginerie de produs pentru Bull (de procesare a tranzactiilor), Sybase (baze de date) si InterTrust (securitate) si urmatorii 10 ani in aplicatii si intreprindere de arhitectura de pe pietele de capital la UBS si BGI.

Dezvoltarea mea pe plan profesional a inclus intotdeauna implicarea in comunitatea de industrie mai larga prin intermediul organizatiilor IEEE, IASA si BCS, dar si in comunitati de practica specializate in metodele traditionale de pregatire si dezvoltare din cadrul companiei.

Cel mai important aspect pe care as fi vrut sa il fi stiut chiar de la inceput a fost importanta echilibrului dintre abilitatile de inginerie tehnice si abilitati de management. Am fost suficient de norocos sa am parte de un mentor timpuriu in cariera mea, care a subliniat faptul ca pentru a obtine ceva este nevoie de implicarea managementului. Mereu mi-am amintit acest sfat si l-am aplicat cu fiecare ocazie pe care am avut-o.

2.La momentul actual, esti parte dintr-o companie care a progresat vizibil in materie de servicii IT in Europa. Care au fost pasii pe care Endava i-a urmat pentru a deveni lider mondial in industria de IT?

Endava a fost formata in 2000, iar eu fac parte din aceasta companie doar de la inceputul anului 2015, asa ca am o perspectiva relativ “tanara”. In primul rand, ne tratam clientii ca indivizi si ne concentram pe succesul lor. In al doilea rand, vom angaja oameni, ii vom incuraja si sprijini in dezvoltarea profesionala, pentru a fi cei mai buni in orice si-ar dori sa fie. In al treilea rand, la nivelul companiei avem o cultura tehnica inovatoare. Uneori, acest lucru este evident in proiectele noastre de top, iar atunci cand lucram cu un sistem relativ vechi incercam mereu sa-l inbunatatim si sa aplicam cele mai bune tehnologii si practici pe care le detinem.software-architecture-day-iasi

3.Cum apreciezi dezvoltarea industriei de IT din Romania?

Cred ca IT-ul romanesc este o poveste remarcabila de succes. Este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai prospere piete din Europa pentru a dezvolta un software inovator si de calitate. Puteti vedea acest lucru la companiile care opereaza in prezent in Romania: Amazon, Microsoft, Betfair, Adobe precum si Endava, dar si la alti lideri inovatoari de inginerie software. Suntem cu siguranta foarte multumiti de modul in care organizatia noastra romanească s-a dezvoltat si a sustinut cresterea Endava

4.Care sunt aspectele pe care se vor axa inginerii de software in anul 2017?

O tema despre care vorbesc mult face referire la faptul ca sistemele sunt “dizolvate” : s-a constatat un progres de la epoca sistemelor monolitice, la punctul in care sistemele distribuite au fost comune, iar in prezent ele sunt create din bucati mici, cum ar fi microservices sau functii de calcul serverless. Prin urmare, arhitectura care obisnuia sa fie rigida si statica, este acum dinamica si emergenta. Aceasta este marea provocare pentru noi ca arhitecti. Alte tendinte importante sunt securitatea sistemelor de masa, cresterea de date, de analiza si noua tendinta de a conecta totul la internet pe care noi o numim « Internetul obiectelor ». Toate aceste domenii au nevoie o atentie sporită din partea architectilor.

5.Impreuna cu Nick Rozanski ai scris doua editii ale cărții Software System Architecture. Cum ai descrie aceasta experienta din perspectiva autorului?

A fost o munca enorma, ne-am dedicat tot timpul nostru liber si, intr-adevar, a fost o perioada in care ne-a dominat viata. A fost o experienta interesanta, care a adus cu sine satisfactii considerabile: in primul rand din observatiile si contactele pe care le-am avut cu cititorii cartii de peste tot din lume si in al doilea rand din faptul ca aceasta carte este inca in vanzare de mai bine de 10 ani de la prima editie publicata.

6.Care este sfatul tau pentru cei care sunt incepatori in domeniul arhitecturii ? Cat de multa munca se afla in spatele acestui job?

Doamne, de unde incep? Cred ca cele mai importante lucruri pe care oamenii trebuie sa le stie se refera la studierea fundamentelor specializarii lor si aceasta pentru ca pregatirea academica solida ramane cu tine pentru intreaga carieră. Sa fie pregatiti, sa continue sa invete, sa se adapteze modului de viaaa, oricat de experimentati ar fi, sa nu ramana blocati doar in domeniul din care fac parte. Continuati cu intrebari bune si cu intelegerea valorii in contextul muncii tale. Si distreaza-te cu software-ul, eu inca o mai fac!

7.Care sunt aspectele pe care inginerii de software le pot dobandi prin participarea la masterclass-ul sustinut de tine?

Sper ca le voi oferi participantilor cateva tehnici practice, utile si de asemenea de lunga durata, pentru a face fata si aplica in sisteme complexe. Scopul meu este ca oamenii sa se intoarca la locul de munca cu lucruri pe care le pot utiliza imediat, precum si lucruri aplicabile pe termen indelungat.

Despre Software Architecture Day

Organizat de Libero Events, evenimentul  Software Architecture Day este dedicat specialistilor software architecture si este structurat ca un workshop intensiv, care aduce in acelasi loc pasionati ai domeniului IT si specialisti internationali.

Similar Articles

România, legată de Europa  cu ajutorul autobuzelor FlixBus

România, legată de Europa cu ajutorul autobuzelor FlixBus 0

FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman 0

Ana-Maria Brânză, Camelia Șucu sau Gabriela Szabó sunt printre speakerii naționali și internaționali care vor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor 0

Multipla campioană mondială la atletism, Gabriela Szabó vine la Cluj – Napoca, în perioada 14

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine 0

Eleanor Tabi Haller-Jorden, recunoscută ca o puternică voce în domeniul educației și a egalității de

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca 0

HR Summit Cluj-Napoca se află pe agenda specialiștilor de resurse umane din zona Transilvaniei, reunind directori

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box