Brand Report | Homepage

Architecture Conference&Expo: Proiectele arhitectilor premiate la Cluj-Napoca

0 Comments 🕔13.Sep 2016

architecture-macheta-onlineCluj-Napoca devine în mai puțin de o lună punctul de întâlnire în Transilvania pentru peste 300 de arhitecți prezenți în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, care se va desfășura în 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic”. În cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului are loc Competiția de proiecte Architecture Conference&Expo, al cărei scop este promovarea proiectelor cu impact puternic în comunitate.

Arhitecții și birourile de arhitectură își pot înscrie proiectele până în data de 17 septembrie la cele 7 categorii incluse în cadrul Competiției precum: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, reconversie și regenerare urbană; Cel mai îndepărtat proiect de țară realizat de un arhitect român; Casa inteligentă; Proiectul de debut; Clădirile anilor 1990-2010; Competiția dedicată studenților arhitecți – premiu oferit de compania Alukönigstahl. „Proiectele tinerilor arhitecți reflectă aspirațiile tinerei generații pentru un viitor mai bun, mai bine construit. Alukönigstahl se implică în mod constant, prin diverse canale de comunicare, în pregătirea studenților arhitecți, iar răsplătirea cu premii a eforturilor depuse este unul dintre ele.”, au declarat reprezentanții companiei.

Proiectele înscrise în Competiția de proiecte vor fi analizate de un juriu specializat, format din arhitecți de renume precum Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Președinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Șerban Sturdza (Director Prodid) și Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects). Architecture Conference&Expo urmărește să promoveze arhitecții și birourile de arhitectură pentru proiectele realizate și impactul acestora asupra comunității, prin realizarea conferinței ce include prezentări și dezbateri cu scop de dezvoltare, dar și prin oferirea premiilor în cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi înscrise pe site-ul evenimentului, la secțiunea Awards.

Dezvoltarea urbană a orașului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural

Deoarece cerințele generației tinere în privința arhitecturii sunt din ce în ce mai ridicate, în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo va avea loc dezbaterea legată de dezvoltarea orașului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural, intitulată „Cluj-Napoca: Dezvoltarea urbană a orașului”. Printre invitații care vor participa în cadrul dezbaterii se numără Prof. univ. dr. Călin Hințea (Decan al Facultatății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării) și Pietro Elisei (Managing Director Urbasofia). „Am văzut un potențial imens de regenerare urbană la cultură. Cultura poate fi multiplicator clar de resurse.”, a declarat pentru Clujnapoca2021.ro, Călin Hințea, coordonatorul proiectului de planificare strategică a Clujului pentru următorii șapte ani.

Pietro Elisei este directorul UrbaSofia, compania de consultanță și planificare strategică care a realizat Strategia de Dezvoltare a Județului Cluj 2014-2020, prin care s-a urmărit identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale judeţului, precum și realizarea și implementarea proiectelor de dezvoltare. De-a lungul carierei, Pietro a lucrat pentru dezvoltarea mai multor orașe din Europa, iar din 2007 s-a axat pe dezvoltarea orașelor precum Alba Iulia, Baia-Mare, Cluj sau Pitești.

Reînnoirea orașelor pentru noile generații, printre temele de discuție

Evenimentul Architecture Conference&Expo va reuni în 6 octombrie peste 15 speakeri din țară și din străinătate, care vor susține prezentări și dezbateri legate de impactul tehnologiei în arhitectură, clădirile verzi, siguranța prin arhitectură sau transportul urban sub tematica: Renewing cities: Climatul urban pentru noile generații.

David Cash (Președinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Bauman Lyons Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Universitatea Babeș-Bolyai), Attila Beer (Administrator Alukönigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Cercetător Independent Atelier Moldan) vor fi speakeri la evenimentul Architecture Conference&Expo moderat de arhitectul Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș).

Architecture Conference&Expo se află la cea de-a IV-a ediție și reunește în fiecare an peste 300 arhitecți și specialiști din domeniile conexe cu scopul de a dezbate noutățile din domeniu. În cadrul evenimentului există și o zonă expozițională, unde arhitecții și furnizorii de servicii pot interacționa pentru dezvoltarea parteneriatelor. Conferința este organizată de Libero Events, agenția de evenimente B2B si B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar și târguri: Touristica.

Companiile care au înțeles importanța arhitecturii pentru comunitate și care susțin acest eveniment sunt:

Partener Principal: Alukonigstahl

Partener Silver: Grohe

Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers.

Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress.

Official Car: Pony Car Sharing

_______________

Mădălina Hodorog – Project Manager Libero Events

E-mail: madalina@liberoevents.ro

Tel.: 0741 401 399

Similar Articles

România, legată de Europa  cu ajutorul autobuzelor FlixBus

România, legată de Europa cu ajutorul autobuzelor FlixBus 0

FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman 0

Ana-Maria Brânză, Camelia Șucu sau Gabriela Szabó sunt printre speakerii naționali și internaționali care vor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor 0

Multipla campioană mondială la atletism, Gabriela Szabó vine la Cluj – Napoca, în perioada 14

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine 0

Eleanor Tabi Haller-Jorden, recunoscută ca o puternică voce în domeniul educației și a egalității de

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca 0

HR Summit Cluj-Napoca se află pe agenda specialiștilor de resurse umane din zona Transilvaniei, reunind directori

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box