Brand Report | Homepage

Brian Sletten (US): “Cel mai important lucru pe care pot să îl înveţe (specialiștii software) este un nou mod de a vedea lumea IT”

0 Comments 🕔05.May 2015

„În ultima perioadă putem observa o serie de schimbări majore în arhitectura software. Putem observa mutări din zona de sisteme monolitice înspre cele refolosibile, la resursele partajate. Putem vedea aceste lucruri atât în mutarea înspre REST de la SOAP, cât şi în importanţa pe care o câştigă architectura orientată înspre client, dar şi apariţia de microservices. Producem acum elemente de arhitectură care au cicluri de viaţă mai lungi faţă de cele pe care le-au avut în trecut”, susţine Brian Sletten, speaker în cadrul Software Architecture Day Bucharest.

Brian Sletten este unul dintre cei mai experimentaţi traineri şi specialişti software architecture din SUA. Acesta este autorul mai multor cărţi de profil despre: RESET, the Systematic Web, resource oriented systems, visualization and modern software development. În plus el conduce compania Bosatsu. Printre ariile sale de expertiză se numără şi spanning defense, network matrix switch controls, Grid computing, P2P şi Semantic Web-Based Systems, software architecture, API design and review, training, mentoring, strategic technology choices.

Software Architecture Day - Brian Sletten

În cadrul Software Architecture Day, Brian va vorbi despre Resource-Oriented Architectures. Workshop-ul intensiv susţinut de acesta vine în ajutorul companiilor şi al departamentelor de software oferind o nouă perspectiva asupra: tensiunilor dintre mediul business şi departamentul tehnic şi medierea acestora prin adoptarea unor tehnologii orientate spre resurse.

“Eu mă voi concentra pe aspecte ale acestor schimbări care au loc în cadrul arhitecturii Web. Asta înseamnă să gândim în termeni de resurse mai mult decât să subliniem implementarea sau limbajele de programare. Include şi interfețe uniforme în date arbitrare, documente şi servicii. De asemenea presupune acceptarea unor standarde care să ne permită să creăm web-uri de informaţii şi date, nu doar documente. Datele devin portabile.Putem conecta informaţii în documente, baze de date şi servicii.” a declarat Brian despre workshop-ul pe care îl va susţine.

Deşi până acum, Brian a reuşit să cunoască doar câţiva specialişti IT din România, el speră ca în urma participării la workshop, aceştia să câştige noi informaţii, dar ales un mod nou de a privi lumea IT:

“Poate cel mai important lucru pe care pot să îl înveţe este un nou mod de a vedea lumea IT. Lucruri care par dificile, scumpe şi fragile se vor dovedi a fi mai uşoare, posibile şi mai valoroase. A învăţa noi tehnologii este relativ uşor, însă a învăţa modalităţi de a vedea lumea diferit nu e la fel de uşor. Sper să reuşesc să împărtăşesc o viziune interesantă despre cum îmbrăţisarea noilor tendinţe din web poate să afecteze viaţa de zi cu zi a celor care lucrează cu tehnologia. Tehnologiile aduc valoare reală şi reduc costurile, în plus este vorba şi despre sarcina de a construi sisteme flexibile şi durabile.”

Specialiştii în IT îl pot întâlni pe Brian Sletten în 11 mai în Bucureşti la a doua ediţie a Software Architecture Day care va avea loc la Marshal Garden.

 Software Architecture Day este structurat ca un workshop complex care reuneşte specialişti software architecture, pasionaţi de domeniul IT şi traineri internaţionali cu zeci de ani experienţă în domeniul IT. Organizat în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, evenimentul a adus în România speakeri renumiţi la nivel mondial şi peste 400 de specialişti software.

 

Evenimentul face parte din portofoliul Libero Events.

Similar Articles

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic?

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic? 0

Peste 250 de profesioniști în eCommerce, atât din țară cât și din străinătate, au participat

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017 0

Profesioniștii din culisele dezvoltării unor brandurilor internaționale și naționale precum Reebook, TESCO, eMAG, CitiBank, Exponea,

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână  la TeCOMM București

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână la TeCOMM București 0

Peste 200 de experți în comerțul electronic din România și străinătate își dau întâlnire între

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România”

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România” 0

Proprietarii magazinelor online se întâlnesc miercuri și joi la evenimentul premium de eCommerce, TeCOMM ce

Ultimele înscrieri la evenimentul premium de eCommerce TeCOMM București

Ultimele înscrieri la evenimentul premium de eCommerce TeCOMM București 0

Peste 200 de experți în comerțul electronic din România și străinătate își dau întâlnire între

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box