Brand Report | Homepage

Brian Sletten (US): “Cel mai important lucru pe care pot să îl înveţe (specialiștii software) este un nou mod de a vedea lumea IT”

0 Comments 🕔05.May 2015

„În ultima perioadă putem observa o serie de schimbări majore în arhitectura software. Putem observa mutări din zona de sisteme monolitice înspre cele refolosibile, la resursele partajate. Putem vedea aceste lucruri atât în mutarea înspre REST de la SOAP, cât şi în importanţa pe care o câştigă architectura orientată înspre client, dar şi apariţia de microservices. Producem acum elemente de arhitectură care au cicluri de viaţă mai lungi faţă de cele pe care le-au avut în trecut”, susţine Brian Sletten, speaker în cadrul Software Architecture Day Bucharest.

Brian Sletten este unul dintre cei mai experimentaţi traineri şi specialişti software architecture din SUA. Acesta este autorul mai multor cărţi de profil despre: RESET, the Systematic Web, resource oriented systems, visualization and modern software development. În plus el conduce compania Bosatsu. Printre ariile sale de expertiză se numără şi spanning defense, network matrix switch controls, Grid computing, P2P şi Semantic Web-Based Systems, software architecture, API design and review, training, mentoring, strategic technology choices.

Software Architecture Day - Brian Sletten

În cadrul Software Architecture Day, Brian va vorbi despre Resource-Oriented Architectures. Workshop-ul intensiv susţinut de acesta vine în ajutorul companiilor şi al departamentelor de software oferind o nouă perspectiva asupra: tensiunilor dintre mediul business şi departamentul tehnic şi medierea acestora prin adoptarea unor tehnologii orientate spre resurse.

“Eu mă voi concentra pe aspecte ale acestor schimbări care au loc în cadrul arhitecturii Web. Asta înseamnă să gândim în termeni de resurse mai mult decât să subliniem implementarea sau limbajele de programare. Include şi interfețe uniforme în date arbitrare, documente şi servicii. De asemenea presupune acceptarea unor standarde care să ne permită să creăm web-uri de informaţii şi date, nu doar documente. Datele devin portabile.Putem conecta informaţii în documente, baze de date şi servicii.” a declarat Brian despre workshop-ul pe care îl va susţine.

Deşi până acum, Brian a reuşit să cunoască doar câţiva specialişti IT din România, el speră ca în urma participării la workshop, aceştia să câştige noi informaţii, dar ales un mod nou de a privi lumea IT:

“Poate cel mai important lucru pe care pot să îl înveţe este un nou mod de a vedea lumea IT. Lucruri care par dificile, scumpe şi fragile se vor dovedi a fi mai uşoare, posibile şi mai valoroase. A învăţa noi tehnologii este relativ uşor, însă a învăţa modalităţi de a vedea lumea diferit nu e la fel de uşor. Sper să reuşesc să împărtăşesc o viziune interesantă despre cum îmbrăţisarea noilor tendinţe din web poate să afecteze viaţa de zi cu zi a celor care lucrează cu tehnologia. Tehnologiile aduc valoare reală şi reduc costurile, în plus este vorba şi despre sarcina de a construi sisteme flexibile şi durabile.”

Specialiştii în IT îl pot întâlni pe Brian Sletten în 11 mai în Bucureşti la a doua ediţie a Software Architecture Day care va avea loc la Marshal Garden.

 Software Architecture Day este structurat ca un workshop complex care reuneşte specialişti software architecture, pasionaţi de domeniul IT şi traineri internaţionali cu zeci de ani experienţă în domeniul IT. Organizat în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, evenimentul a adus în România speakeri renumiţi la nivel mondial şi peste 400 de specialişti software.

 

Evenimentul face parte din portofoliul Libero Events.

Similar Articles

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman

Ana-Maria Brânză, campioana care a îngenuncheat China și SUA, vine la The Woman 0

Ana-Maria Brânză, Camelia Șucu sau Gabriela Szabó sunt printre speakerii naționali și internaționali care vor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor

Gabriela Szabó vine la Cluj. Află secretele campioanei care a ajuns mereu cu un pas înaintea tuturor 0

Multipla campioană mondială la atletism, Gabriela Szabó vine la Cluj – Napoca, în perioada 14

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine 0

Eleanor Tabi Haller-Jorden, recunoscută ca o puternică voce în domeniul educației și a egalității de

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca

Esențial pe agenda HR-ului: 29-30 martie, HR Summit Cluj-Napoca 0

HR Summit Cluj-Napoca se află pe agenda specialiștilor de resurse umane din zona Transilvaniei, reunind directori

Ella Björns: „Comunitățile și afacerile trebuie să evolueze și să colaboreze în câmpul educației pentru progresul societății”

Ella Björns: „Comunitățile și afacerile trebuie să evolueze și să colaboreze în câmpul educației pentru progresul societății” 0

Ella Björns, Senior Global Consultant pentru FranklinCovey Education, companie de talie globală care a lansat

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box