Brand Report | Homepage
Castiga mai multi clienti si vizibilitate in Google cu responsive design

Castiga mai multi clienti si vizibilitate in Google cu responsive design

1 Comment 🕔27.Jun 2015

Design-ul responsive, acel design care adapteaza continutul afisat in functie de dimensiunea ecranului utilizatorilor, a devenit o practica obligatorie pentru orice magazin online sau chiar pentru fiecare site.

Pentru ca numarul conexiunilor la internetul mobil este in crestere, odata cu acestea creste si traficul pe site-uri si numarul de cumparaturi efectuate prin intermediul telefoanelor mobile.

Practic, vorbim despre o tehnologie noua, destul de rapid adaptata, mai ales de cand Google a facut anuntul prin care informa proprietarii de pagini web despre faptul ca acele site-uri care nu au o versiune mobile-friendly vor pierde pozitii in afisarile pe mobile din motorul de cautare. Deci aceste site-uri vor piarde si trafic dupa schimbarea algoritmului din 21 aprilie 2015.

gr

Dupa cum se vede si in informatiile publice, din 2014 afisate de Google in Romania, 24% dintre clienti folosesc telefoanele inteligente in procesul de cumparare. Aceste date sunt intr-o continua crestere.

Cum te ajuta designul responsive la cresterea vanzarilor online ?

Practic vorbim de experienta utilizatorului, viitorului client din magazinul nostru. Versiunea de design, adaptat pentru telefoanele mobile, afiseaza doar continutul de baza (imagini produs, descrieri, butonul de adauga in cos, testimoniale), intr-un format usor de “consumat”. In mod normal, aici, clientii au mai putine elemente care sa-i deranjeze din procesul de comanda, paginile trebuie sa se incarce mai rapid, chiar daca din punct de vedere tehnic unele fisiere au mai mult cod sursa.

Precum in cazul navigarii de pe desktop sau laptop, un magazin cu design curat si usor de navigat, poate crea entuziasm utilizatorului, ba chiar poate transmite increderea necesara acestuia pentru a finaliza comanda.

Email-ul, canalul de marketing care genereaza cea mai mare rata de conversie, fiind tot mai mult deschis de pe mobile, trebuie sa aiba si acesta un design adaptat dispozitivelor care genereaza o rata de deschidere mai mare. Odata deschis de pe mobil, mesajele si butoanele de call to action, indeamna utilizatorul la accesarea magazinului respectiv.

Analizand rapoartele din solutiile profesionale de email marketing, sau traficul din campaniile tale masurate in Google Analytics, poti identifica aceste dispozitive. Asadar, campaniile de email marketing si, in general, majoritatea campaniilor de marketing, cu siguranta vor avea mai mare performanta, daca cei care ajung pe site, utilizand dispozitivele mobile, pot naviga pe o versiune adaptata pentru ei.

Demograficele clientilor de pe mobile

Chiar daca doar un procent mic din populatie beneficiaza de noile modele lansate de Apple sau Samsung, penetrarea si utilizarea telefoanelor mobile inteligente in randul consumatorilor a ajuns si la cei de varsta a 3-a.

gr1

Scopul fiecarui comerciant este sa vanda, indiferent de varsta sau sexul clientilor. Chiar daca, teoretic, iti cunosti clientul ideal, demograficele lui, venituri, obiceiuri de comportamente, site-uri pe care acestia navigheaza etc. atunci cand vinzi online poti avea parte de multe surprize placute 🙂

Ca proprietar de magazin online, este important sa fii informat despre noile tehnologi aparute in piata si adoptate de catre principalii jucatori, sau probabil si de catre concurentii tai.

Fie ca este Amazon, Google, Facebook sau eMag, toti se ghideaza dupa un singur lucru: comportamentul si obiceiurile clientilor, iar in functie de traficul pe care tu il ai, din Google Analytics poti trage si tu cateva concluzii despre ceea ce se intampla la tine in site.

Cunoscand dorinta clientului, aceea de a vinde, atat agentiile de marketing cat si platformele de ecommerce vin in ajutorul acestuia cu solutii noi, adaptate tenditelor actuale din piata. Astfel noi, la SilkWeb, dupa 10 ani de activitate, odata cu lansarea noii platforme de ecommerce SilkMart venim in ajutorul celor interesati cu solutii la cheie.

Daca costurile pentru implementarea unui design responsive sunt relativ mari, datorita unui volum de munca considerabil din spatele unei implementari, clientii nostri beneficiaza din start de un design responsiv pentru magazinele lor.

Pentru ca stim ce inseamna experienta utilizatorilor in navigare, pentru ca stim ce inseamna sa fii penalizat de Google si cati bani se pot pierde din acest motiv, vrem sa ajutam pe toti cei interesati de cresterea vanzarilor si performanta in ecommerce, prin ajutorul platformei SilkMart.

In toate afacerile online sau offline, performanta cere tehnologie, iar tehnologia cere schimbari, prin care cu totii trecem la un moment dat. Ideea este sa trecem noi inaintea concurentilor.

Ce se intampla daca schimbam CTR-ul in Google Webmaster Tools ? Castigam mai multi clienti. Precum in campaniile platite Google AdWords sau Facebook si in traficul organic exista un CTR (rata de click) care poate fi imbunatatita, efectul acesteia fiind cresterea traficului si totodata a vanzarilor.

gr2Lipsa unei versiuni adaptata la mobile, iti va reduce drastic aceste data, cu atat mai mult cu cat concurenta ta s-a alineat la noile standarde impuse de clienti si dictate de Google.

In majoritatea cazurilor, pentru magazinele online, cel mai important trafic, cel mai mult si mai de calitate este cel organic. Un magazin online corect optimizat din punct de vedere tehnic, care are si descrieri de produs unice, plus un profil curat de back link-uri, poate beneficia la maxim de acest trafic. Cu toate acestea, lipsa versiunii pentru mobile, va cauza pierderi mari financiare. Cei vizati in acest sens, vor observa rezultatele in perioada imediat urmatoare.

Ca rezumat al acestui articol: existenta unui design responsive, sau a unei variante de mobile pentru magazinul tau online, te ajuta direct la cresterea numarului de clienti, la cresterea traficului organic din Google si creste performanta campaniilor de marketing platit. Din 21 aprilie 2015 – siteurile care nu au o varianta de mobile, vor pierde pozitii in rezultatele motorului de cautare Google.

Dupa 10 ani experienta in ecommerce, odata cu lansarea noii platforme de ecommerce SilkMart, oferim clientilor design full responsiv pentru noile magazine online, plus o multime de noi functionalitati dezvoltate si adaptate pentru piata din Romania.

Similar Articles

România, legată de Europa  cu ajutorul autobuzelor FlixBus

România, legată de Europa cu ajutorul autobuzelor FlixBus 0

FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic?

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic? 0

Peste 250 de profesioniști în eCommerce, atât din țară cât și din străinătate, au participat

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017 0

Profesioniștii din culisele dezvoltării unor brandurilor internaționale și naționale precum Reebook, TESCO, eMAG, CitiBank, Exponea,

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână  la TeCOMM București

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână la TeCOMM București 0

Peste 200 de experți în comerțul electronic din România și străinătate își dau întâlnire între

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România”

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România” 0

Proprietarii magazinelor online se întâlnesc miercuri și joi la evenimentul premium de eCommerce, TeCOMM ce

1 Comments

  1. 🕔 17:35, 14.Jul 2015

    Sorin

    Este o tehnologie absolut necesara pentru a ramane competitiv pe Google!

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box