Brand Report | Homepage

Daily Mail vrea să lanseze o ofertă pentru achiziția Yahoo

0 Comments 🕔13.Apr 2016

3000

Daily Mail & General Trust este una dintre cele mai mari companii media din Marea Britanie care deține ziarele Daily Mail, The Mail on Sunday și Evening Standard. Compania britanică este în discuții cu mai multe fonduri de investiții pentru a lansa o ofertă pentru Yahoo!.

Daily Mail s-a arătat interesată de activele Yahoo!, se numără printre cele 40 de companii care și-au arătat interesul pentru companie. Această listă cuprinde companii precum Verizon Communications și gigantul IT Google, scrie The Wall Street Journal. Compania ar fi interesată în special de divizia de știri și de media a Yahoo!.

Potrivit Wall Street Journal, posibila ofertă a Daily Mail & General Trust ar putea lua două forme. Primul scenariu ar fi cel în care un fond de investiții partener ar prelua operațiunile de bază ale lui Yahoo! din domeniul Internetului în timp ce compania britanică ar prelua activele din domeniul știrilor și media. Conform celui de-al doilea scenariu, un fond de investiţii ar prelua operaţiunile de bază ale Yahoo şi ar uni activele de media şi ştiri cu operaţiunile online ale Daily Mail. Unităţile fuzionate ar crea o nouă companie care va fi condusă de Daily Mail, iar fondul de investiţii ar prelua o participaţie la compania Daily Mail, scrie The Wall Street Journal.

Un purtător de cuvânt de la Daily Mail a declarat că se poartă discuţii cu mai multe părţi cu privire la o posibilă ofertă, precizând însă că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu preliminar şi că nu există nicio certitudine că o tranzacţie se va încheia.

Termenul limită pentru ofertele preliminare este pe data de 18 aprilie, iar Verizon Communication este cel care s-a întâlnit deja cu Yahoo!, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal. Analiștii consideră că Verizon, care deține AOL și vrea să își crească divizia de media și advertising este favoritul în ceea ce privește achiziția Yahoo!.

Grupul american, a fost rezervat în declarații și a cerut posibililor ofertanţi să prezinte detalii cu privire la modul în care vor finanţa achiziţia, precum şi aprobările pe care vor trebui să le îndeplinească în acest scop.

 

 

Sursa: The Wall Street Journal

Sursa foto: The Guardian

Similar Articles

România, legată de Europa  cu ajutorul autobuzelor FlixBus

România, legată de Europa cu ajutorul autobuzelor FlixBus 0

FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic?

Expertiza specialiștilor internaționali, prezentată la TeCOMM București. Cum rămâi competitiv în comerțul electronic? 0

Peste 250 de profesioniști în eCommerce, atât din țară cât și din străinătate, au participat

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017

5 concluzii de la TeCOMM eCommerce Conference&Expo București 2017 0

Profesioniștii din culisele dezvoltării unor brandurilor internaționale și naționale precum Reebook, TESCO, eMAG, CitiBank, Exponea,

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână  la TeCOMM București

Cele mai mari magazine online prezente în această săptămână la TeCOMM București 0

Peste 200 de experți în comerțul electronic din România și străinătate își dau întâlnire între

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România”

Ivan Vrhel: „Nivelul local înalt de pregătire în IT și existența unor produse inovatoare pot amplifica potențialul de creștere în comerțul electronic din România” 0

Proprietarii magazinelor online se întâlnesc miercuri și joi la evenimentul premium de eCommerce, TeCOMM ce

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box