Brand Report | Homepage

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România

0 Comments 🕔12.Apr 2016

e-chargepentru automobilele electricejpg

Kaufland România, în parteneriat cu Renovatio, lansează prima rețea publică de stații de alimentare Fast Charge a mașinilor electrice din România. Acestea vor funcționa non-stop, vor putea fi folosite gratuit și se vor afla în parcările magazinelor Kaufland din nouă orașe și pe autostradă, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să se deplaseze pe distanțe mai mari.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

 

Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocupările și prioritățile nostre și ne mândrim că suntem și acum pionieri în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care donează o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și pun gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă, pentru a încuraja circularea cu mașini eco și responsabilitate față de mediu. Conducerea unei mașini eco nu reprezintă doar o opțiune ca oricare alta, ci o investiție în viitorul nostru, al tuturor“, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland România.

 

Compania noastră s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul cu Kaufland este un pas firesc în aceeași direcție. Susținerea pe care o acordăm românilor care aleg să conducă mașini eco cu ajutorul noii rețele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigură tuturor un prezent mai curat și un viitor mai sustenabil“, a declarat Alexandru Teodorescu, acționar Renovatio.

 

 

Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2015, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit  Profit.ro.

 

Sursa: comunicat de presă Kaufland

Sursa foto: metropotam.ro

 

Similar Articles

1 miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo! sunt vândute de hackeri cu 1 dolar

1 miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo! sunt vândute de hackeri cu 1 dolar 0

Sute de milioane de conturi de e-mail compromise sunt vândute în Dark Web pentru sume

Facebook Messenger lansează Group Calling

Facebook Messenger lansează Group Calling 0

Facebook Messenger permite, începând de joi, realizarea convorbirilor audio cu mai mulți participanți. Numită Group Calling,

Aplicația Uber reduce tarifele

Aplicația Uber reduce tarifele 0

Tarifele pentru Uber sunt reduse cu aproximativ 10%. Per kilometru vei plăti 1,45 lei, iar

Daily Mail vrea să lanseze o ofertă pentru achiziția Yahoo

Daily Mail vrea să lanseze o ofertă pentru achiziția Yahoo 0

Daily Mail & General Trust este una dintre cele mai mari companii media din Marea

Silicon Valley în căutare de start-up-uri de IT europene

Silicon Valley în căutare de start-up-uri de IT europene 0

Vreme de câteva decenii industria capitalului de risc s-a concentrat asupra investițiilor din Silicon Valley

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box